alex serbanDin punctul meu de vedere, fotografiile de nunta nu trebuie sa fie doar niste poze frumoase, ci sa spuna povestea mirilor si a nuntii lor, cu momentele importante, prevazute sau nu… cu rasetele, plansetele si toate emotiile acelei zile speciale.

Daca v-am captat atentia, sunteti, la fel ca si mine, atrasi de fotografia documentara, de stilul fotojurnalistic. Fotografiile de pe acest site ilustreaza povestea nuntii, asa cum mi se pare corect sa fie spusa: prin imagini reale, sincere, spontane, curate si memorabile. Cred ca nunta este un eveniment creat de miri, nu de fotograf.

Povestea cea frumoasa este data de unicitatea fiecarei persoane, fotograful avand doar meritul de a captura acel moment intr-un mod estetic si original. Consider reportajul cea mai potrivita abordare pentru ziua nuntii: fara blit pe cat posibil, cu lumina si atmosfera naturala si o prezenta discreta, care nu influenteaza desfasurarea evenimentului. Incerc sa surprind esenta lucrurilor: focus pe compozitie si actiune, momente cheie, adesea in alb-negru.

In afara de partea documentara, se pot realiza separat sedinte foto, dar cu o abordare complet diferita: concept, scenariu, asistenti, lumina controlata si un shooting de minim 2-3 ore. Stilul sesiunii foto, originalitatea abordarii si chimia din interiorul cuplului joaca un rol important in realizarea unor portrete care sa ii reprezinte pe miri.

Desi sunt multe feluri in care se poate fotografia o nunta, cel mai important este ca mirii sa aleaga fotograful al carui stil li se potriveste cel mai bine.

Am absolvit facultatea de Jurnalism, sunt licentiat al Facultatii de Jurnalism din Bucuresti. Am lucrat si lucrez sau colaborez ca fotoreporter / fotograf pentru diverse institutii, firme si publicatii. Ma preocupa in special de fotografia documentara si fotografia de eveniment.

In afara de fotografie, lucrez in domeniul productiilor video si multimedia. Mai multe detalii, informatii si alte lucrari puteti gasi pe tales.ro si alexserban.ro.

Pentru portofoliu extins, servicii, consultanta si orice alte detalii va rog sa ma contactati.